Obustavljen prijem prijava na konkurs za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima u RS

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS je obustavio prijem prijava na konkurs za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima u Republici Srpskoj za 2023. godinu.

Komisija za sprovođenje Javnog konkursa će, nakon što pregleda sve pristigle prijave, zaključno sa danom 17.1.2024. godine, sačiniti presjek stanja utrošenih sredstava, nakon čega će odlučiti o nastavku prijema prijava, saopšteno je iz Fonda.

Komisija neće razmatrati prijave dostavljene nakon donošenja ove odluke, a o eventualnom nastavku prijema prijava biće donesena posebna odluka, koja će biti objavljenja na web stranici Fonda www.ekofondrs.org.

Podsjećamo, Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske objavio je 18. decembra 2023. godine, javni konkurs za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i preduzećima u Republici Srpskoj. Sredstva su dio finansijskog paketa podrške Evropske unije.

Za stambene objekte obezbijeđeno je 5,8 miliona maraka, a za mikro, mala i srednja preduzeća 2,28 miliona maraka bespovratnih sredstava.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za poboljšanje energetske efikasnosti u stambenim objektima (kuće i stanovi), koji se dodijeljuju po objektu je 50 % od ukupne investicije, ali ne može iznositi više od 5.000,00 KM uključujući PDV.

Na javni konkurs za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima u Republici Srpskoj do 12. januara 2024. godine stiglo oko 1.200 zahtjeva. Pristigli zahtjevi najviše su se odnosili na zamjenu stolarije i stavljanje fasade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *