Srbija do kraja godine dobija 80 novih punjača za električna vozila

Srbija će u narednom periodu dobiti 320 novih punjača za električna vozila, od kojih će 80 biti postavljeno već do kraja ove godine.

Time će auto-putevi u Srbiji postati najbolje opremljeni kada su u pitanju punjači za električna vozila u ovom dijelu Evrope, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić

Zajedničkim projektom sa Institutom Mihailo Pupin i Telekomom Srbija u narednom periodu ćemo pokrenuti projekat čijom realizacijom će naši auto-putevi a sada imamo oko 1.000 km ovih puteva, postati pametni auto-putevi, izjavio je Vesić.

“Cilj je da oni komuniciraju sa automobilima, jer automobili već primaju informacije o zastojima na putu, o saobraćajnim znacima, o potrebi da se smanji brzina, problemima koji se nalaze na auto-putu i tako se stvara veća bezbednost učesnika u saobraćaju. Rečju, želimo da postojeće auto-puteve približimo novom vremenu”, rekao je on za Tanjug.

Vesić je rekao i da je počela gradnja auto-puta koji će povezati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad, čija će dužina biti 105 kilometara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *