Vlada Srpske raspisala javne pozive za dodjelu koncesija za solarne elektrane Dubovik i Sokolac

Vlada Republike Srpske raspisala je javne pozive za dodjele koncesija za dvije solarne elektrane Dubovik i Sokolac, ukupne instalisane snage 180 MW.

Solarne elektrane Dubovik nalazi se na području opštine Krupa na Uni, instalisane snage 80 MW i procijenjene godišnje proizvodnje 100 GWh. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 100.126.398,20 KM, navodi se u javnom pozivu.

Lokacija na kojoj se planira izgradnja solarne elektrane je katastarskoj opštini Srednji Dubovik, na lokalitetu Lisac i površine je oko 102 hektara.

Jednokratna koncesiona naknada iznosi od 500.632,00 KM, dok koncesiona naknada za korišćenje iznosi 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije.

Vlada RS je raspisala javni poziv i za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane Sokolac snage 100 MW na području ove opštine, procijenjene godišnje proizvodnje od 142 GWh.

Lokacija na kojoj se planira izgradnja solarne elektrane nalazi se na području KO Bjelosavljević, na udaljenosti od oko sedam kilometara od sjedišta opštine Sokolac.

Planirano je da solarna elektrana zauzme površinu od oko 137 hektara u vlasništu opštine.

Procijenjena vrijednost investicije je 174.381.803 KM.

Ponuđač je dužan da izradi i uz ponudu dostavi studiju opravdanosti dodjele koncesije, sa elementima procjene zaštite životne sredine. Koncesija se može dodijeliti na maksimalnih 50 godina računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

Jednokratna koncesiona naknada iznosi 871.909 KM, a naknada za korištenje se utvrđuje u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *