Srbija opozicija: Posle izbora uvodimo vanredno stanje u sektoru energetike

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da ukoliko ta stranka odnese pobedu na predstojećim izborima, uvešće vanredno stanje u sektoru energetike, imenovati profesionalno rukovodstvo i pozvati na odgovornost sve u lancu odlučivanja.

Nikezić je rekao da novu, uvećanu cenu struje za privredu neće plaćati najveći industrijski potrošači, koji „već godinama plaćaju povlašćenu cenu, 30-50 odsto nižu od cene koju plaćaju srpski privrednici“.

„Vlast tako nastavlja da odmaže srpskoj privredi, koja od 1. novembra plaća struju 120 evra po megavat satu, duplo više od proizvođačke cene struje i značajno više od trenutne berzanske cene struje. Stalna povećanja cene struje isključivo su posledica nestručnog i neodgovornog partisjkog upravljanja, koje je dovelo do potpunog kolapsa EPS-a“, rekao je Nikezić.

Dodao je da bi Srbija, zahvaljujući rezervama uglja i hidrološkom potencijalu, trebalo da ima konkurentsku prednost u odnosu na druge zemlje, navodi se u saopštenju SSP-a.

Izvor: DANAS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *