Sindikat RiTE Ugljevik: ispunjenje zahtjeva ili protest u Banjaluci

Ako nakon sastanka predstavnika Sindikata RiTE Ugljevik, Elektroprivrede RS i kompanije Komsar Enerdži Republika Srpska (Comsar Energy), ne budu ispunjeni štrajkački zahtjevi, radnici će organizovati protest u Banjaluci.

Zajednički sastanak najavaljen je za srijedu, 27. marta, a nakon toga sindikat će odlučiti hoće li i kada biti organizovan protest ispred Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske u Banjaluci.

Ovo je jedan od zaključaka nakon vanredne sjednice Skupštine Sindikata RiTE Ugljevik.

Za četvrtak, 28. marta, u 11 časova zakazan je zbor radnika na kojem će ih sindikat obavijestiti o ishodu pregovora planiranih dan ranije.

Na današnjoj sjednici, skupština sindikalne organizacije podržala je aktuelnog direktora. U saopštenju navode da neće prihvatiti njegovu smjenu u slučaju da nadležni organ to pitanje stavi na dnevi red.

Zbog štrajka u RiTE Ugljevik, koji je počeo 18. marta, traje minimalan proces rada.

Sindikat zahtjeva da se ležište uglja ”Ugljevik Istok 2”, koje je kao koncesija dodijeljeno kompaniji Komsar Enerdži, dodijeli RiTE Ugljevik, da se obezbijede dovoljne količine uglja za rad termoelektrane najmanje do 2050. godine i revitalizacija postojećeg bloka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *