Sindikat Elektroprivrede traži POVLAČENJE odluke o otkazivanju Kolektivnog ugovora

Sindikat Elektroprivrede (ERS) traži povlačenje odluke o otkazivanju Kolektivnog ugovora i nedvosmislen stav da za radnike u Elektroprivredi Republike Srpske može postojati samo jedan kolektivni ugovor, dok je ERS organizovana kao jedinstven holding, rekao je predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Željko Tepavčević.

On je rekao da je to odluka Predsjedništva Konfederacije sindikata, nakon što je 3. novembra jednostrano raskinut kolektivni ugovor za zaposlene u Elektroprivredi Republike Srpske.


Tepavčević je poručio da je na sjednici Predsjedništva data puna podrška Odboru Sindikata Elektroprivrede u svim stavovima, zaključcima i radikalizaciji sindikalne borbe ukoliko to bude neophodno.


„Nakon provedenih zborova, odnosno te aktivnosti, koja je planirana do 24. novembra, održaće se sjednica odbora sindikata Elektroprivrede na kojoj će se donijeti termin i plan održavanja protesta, generalnog štrajka ili štrajka upozorenja jer je 163 učesnika toga sastanka ovlastilo Odbor Sindikata Elektroprivrede da donese takvu odluku“, rekao je Tepavčević.

Na sjednici je razmatrana i problematika Željeznica Republike Srpske pa je od Vlade Republike Srpske zatraženo da uredno izmiruje sve obaveze preuzete procesom restrukturiranja.


„Ove godine je rebalansom predviđeno da se grant za Željeznice umanji na 10 miliona. Smatramo da su sredstva uvećana tamo gdje to nije bilo neophodno, a da se Željeznicama umanjuje za 10 miliona što smatramo apsolutno neprihvatljivim“, rekao je Tepavčević i zatražio da se odmah pristupi potpisivanju kolektivnih ugovora i povećanju koeficijenata u Željeznicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *