Sindikat Elektroprivrede Republike Srpske: neprihvatljivo otkazivanje kolektivnog ugovora od strane rukovodstva

Sindikat Elektroprivrede Republike Srpske saopštio je da nije prihvatio, kako su naveli, jednostranu odluku rukovodstva kompanije o otkazivanju kolektivnog ugovora za zaposlene.

Na današnjoj vanrednoj sjednici svih 11 sindikata u sastavu Elektroprivrde, u Banjaluci, sindikalci su odlučili da je za njih neprihvatljivo otkazivanje kolektivnog ugovora i da ne pristaju na potpisivanje više kolektivnih ugovora, po sektorima. Nijedan od sindikalnih odbora neće voditi bilo kakve posebne pregovore sa svojim upravama.

Odlučni su da Elektroprivreda može da ima samo jedan kolektivni ugovor, a otkazivanje kolektivnog ugovora smatraju udarom na svoju egzistenciju. Osim toga, osporili su i zakonitost odluke o otkayivannju kolektivnog ugovora.

Podsjećamo, Kolegijum direktora Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske” donio je Odluku o otkazivanju Kolektivnog ugovora za zaposlene u Elektroprivredi RS, a Sindikalnoj organizaciji Matičnog preduzeća uputio je poziv za pregovore o zaključenju kolektivnog ugovora, za srijedu, 15. novembar.

Na prošloj sjednici sindikat Elektroprivrede je odlučio da neće odustati od zahtijeva za povećanje cijene rada za sve zaposlene. Sadašnja cijena rada je 158 maraka, a sindikalci zahtiijevaju da bude povećana na 190 marka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *