Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije imenovao novog v.d. direktora kompanije

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije EPS-a danas je na sjednici imenovao novog v.d. generalnog direktora, Dušana Živkovića i izabrao predsjednika Nadzornog odbora.

„Živković je od 2021. u Elektrodistribuciji Srbije rukovodio službom zaduženom za mjerne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži. Prije toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru Elektroprivrede Srbije“, navodi se u saopštenju EPS-a.

Novi predsednik Nadzornog odbora EPS-a biće jedan od troje Norvežana u NO, Oluf Ulset.

„Imenovanjem novog v.d. generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi v.d. direktor je privremeno rješenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama”, poručio je Oluf Ulset, predsjednik Nadzornog odbora EPS-a.

Bivši v.d. direktora “zatečen” odlukom o smjeni

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije  Miroslav Tomašević rekao je da je pre nekoliko sati obavješten da je smjenjen i da je tom odlukom, iako očekivanom, “zatečen”.

“Danas sam saznao iz jednog medija da sam smjenjen, a prij dva sata jedan od tri Norvežanina, novih članova Nadzornog odbora EPS-a, obavijestio me zvanično da sam smjenjen i da odluka važi od danas”, rekao je Tomašević za Betu.

Tomašević je da je juče potpisao registraciju novoizabranih članova Nadzornog odbora, osim za jednog koji nema odgovarajuće obrazovanje i za koga je i danas odbio registraciju.

Na pitanje da li bi učestvovao na konkursu za izbor novog direktora kako predviđa Statut akcionarskog društva EPS, Tomašević je rekao da to zavisi od uslova.

On je, na pitanje da li mu je Vlada Srbije nešto zamjerila, uprkos tome što je, po ocjeni stručnjaka podigao EPS na noge i postigao odlične poslovne rezultate, rekao da očekuje da to piše u obrazloženju za smenu.

“Bilo bi korektno da piše u obrazloženju šta nije bilo dobro. Ja jesam beskompromisan i slušam struku i svoje saradnike”, rekao je Tomašević.

Dodao je da je sa saradnicima predložio “transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo na jedan način, ali su „oni to promijenili”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *