Kvalitetnije snabdjevanje vodom za 215.000 stanovnika u Srpskoj

Kvalitetnije snabdjevanje vodom za 215.000 stanovnika u Srpskoj u 14 opština u Republici Srpskoj, koje su ispunile uslove za kredit Evropske investicione banke EIB.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je danas u Banjaluci ugovore o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po Projektu „Vodovod i i kanalizacija II” i memorandume o načinu realizacije Projekta sa lokalnim zajednicama – učesnicama u Projektu koje su ispunile sve potrebne uslove za naredu fazu projekta.

Za ovaj projekat je kandidovano 26 opština, a potrebne uslove za potpisivanje ugovora su ispunili: Zvornik, Teslić, Lopare, Nevesinje, Vukosavlje, Prnjavor, Prijedor, Pale, Rogatica, Laktaši, Gradiška, Istočna Ilidža, Milići i Trebinje.

Obraćajući se okupljenima, ministarka finansija je istakla da je ovaj projekat značajan zbog unapređenja uslova života i podizanja standarda za 215.000 stanovnika lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

“Oni će od ovog projekta imati veliku korist – uredno i kvalitetno snabdijevanje vodom, uz isto takvo odvođenje otpadnih voda. Nadam se da ćemo ovaj projekat uspješno završiti u naredne četiri godine”, rekla je ministarka.

Ona je navela da opštine učestvuju u projektu sa 30 miliona evra, dok se ostatak finansira iz kredita Evropske investicione banke, a u narednom periodu se očekuje i obezbjeđivanje grant sredstava. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *