Hrvatska odbija saradnju po pitanju Trgovske gore

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da je hrvatska strana potpuno odbila da sarađuje i da dijeli informacije po pitanju Trgovske gore.

Savjet ministara usvojio je izvještaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac, a

Košarac je naglasio da ponašanje Hrvatske dodatno problematizuje sve i da potvrđuje stav da Hrvatska ne odustaje, te poručio da ni BiH neće odustati i najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za javni poziv za međunarodnu pravnu kancelariju.

“Izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da do 2028. godine neće ništa raditi nije tačna”, rekao je Košarac novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

On je naglasio da je cilj onemogućiti Hrvatsku na tom planu i naveo da su danas podržani napori Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u koordinaciji sa entitetskim ministarstvima i drugim tijelima.

“Bilo je prijedloga nekih recipročnih mjera. Mislim da ni mi od recipročnih mjera nismo odustali”, rekao je Košarac.

On je dodao da Hrvatska na ovaj način narušava bilateralne odnose.

“Nama je važno sačuvati zdravlje ljudi u 13 opština kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH”, istakao je Košarac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *