​HE Bistrica :nastavak razgovora o realizaciji projekta

​HE Bistrica tema razgovora premijera Republike Srpske i kineskih kompanija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas se u Banjaluci sastao sa predstavnicima kineske državne kompanije za izvoz i osiguranje kredita Sinošur (China Export &Credit Insurance Corporation) i kompanije Avik (China National Aero-Technology International Engineering Corporation).

Na sastanku je razgovarano o realizaciji projekta izgradnje hidroelektrane Bistrica, kao i mogućnostima saradnje na novim projektima u Republici Srpskoj.

Premijer Višković istakao je da je Republika Srpska do sada uradila mnogo na projektu HE Bistrica i da očekuje uspješan završetak na obostrano zadovoljstvo. Zahvalio se kineskim partnerima što podržavaju projekte u Republici Srpskoj i izrazio nadu da će saradnja biti poroširena i na druge projekte.

Predstavnici kineskih kompanija zahvalili su se premijeru Viškoviću na gostoprimstvu i izrazili su nadu da će ova posjeta ojačati odnose i unaprediti saradnju između Republike Srpske i Narodne Republike Kine. Izrazili su spremnost da projekat izgradnje HE Bistrica realizuju prema dogovoru, ali se nadaju da će uspješna saradnja sa Republikom Srpskom biti nastavljena i na drugim projektima. Podvukli su da kineske kompanije imaju znanja, sredstva i tehnologije da realizuju mnoge ideje.

Sastanku je prisustvovao ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske i uprave HE Višegrad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *