Fond obustavio prijem prijava na konkurs za provođenje mjera energetske efikasnosti u preduzećima u RS

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS je obustavio prijem prijava na konkurs za provođenje mjera energetske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima iz budžetske rezerve EU u Republici Srpskoj za 2023. godinu.

Komisija za sprovođenje Javnog konkursa će, nakon što pregleda sve pristigle prijave, zaključno sa danom 25. januarom 2024. godine, sačiniti presjek stanja utrošenih sredstava, nakon čega će odlučiti o nastavku prijema prijava, saopšteno je iz Fonda.

Komisija neće razmatrati prijave dostavljene nakon donošenja ove odluke, a o eventualnom nastavku prijema prijava biće donesena posebna odluka, koja će biti objavljenja na web stranici Fonda www.ekofondrs.org.

Podsjećamo, Fond je prethodno donio odluku i o obustavljanju prijema prijava na konkurs za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima u RS zaključno sa 12. januarom 2024. godine,

Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske objavio je 18. decembra 2023. godine, javni konkurs za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim preduzećima u Republici Srpskoj. Sredstva su dio finansijskog paketa podrške Evropske unije.

Za stambene objekte obezbijeđeno je 5,8 miliona maraka, a za mikro, mala i srednja preduzeća 2,28 miliona maraka bespovratnih sredstava.

Kada je riječ o preduzećima maksimalan i minimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje iznosio je:

  • za preduzeće u većinskom vlasništvu žene je 50 % od visine ukupne investicije, ali ne više od 50.000,00 KM, ni manje od 10.000,00 KM, uključujući PDV. Vlastito učešće mora iznositi minimalno 50 % od ukupne investicije.
  • za ostala preduzeća je 45 % od visine ukupne investicije, ali ne više od 45.000,00 KM, ni manje od 10.000,00 KM, uključujući PDV. Vlastito učešće mora iznositi minimalno 55 % od ukupne investicije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *