Dodik: predložiću da minimalna plata u Republici Srpskoj bude 1050 KM

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će predložiti Vladi, sindikatima i poslodavcima da zajedno rade na tome da minimalna plata u Republici Srpskoj, naredne godine, bude 1.050 KM (oko 530 evra).

“Mislim da Republika Srpska može da u idućoj godini odredi minimalnu platu od 1.050 KM”, rekao je Dodik, za Radio Republike Srpske. Minimalna plata u Republici Srpskoj trenutno je 700 KM u neto iznosu.

Dodik je rekao da svi u Republici Srpskoj moraju raditi na podizanju primanja da bi ljudi bili motivisani za rad i ostanak na ovim prostorima.

“Moramo da obezbijedimo što je moguće bolje plate našim ljudima, da oni koji zarađuju minimalne plate imaju dovoljno novca da žive od tih plata”, izjavio je Dodik.

On je naveo da je trenutna prosječna plata u Srpskoj na sličnom nivou kao u zemljama regiona, ali je istakao da podizanje nivoa plata mora biti stalni cilj.

Dodik je podsjetio da je Republika Srpska i do sada bila lider u regionu u visini minimalne plate, te da će njeno povećanje uticati i na povećanje plata za druge ljude, shodno ranije donesenim propisima i pravilima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *