Ziđin majning grupa u Srbiju investirala gotovo 3 milijarde dolara

“Ziđin majning grupa” investirala je oko 2,95 milijardi američkih dolara, tokom pet godina poslovanja u Srbiji.

Ovo je izjavio zamjenik generalnog direktora “Srbija Ziđin koper”, dodajući da je zaposleno više od 2.700 novih radnika i da su plate povećane za 80 %.

Budući da se ove godine obilježava pet godina od dolaska “Ziđina” u Srbiju, Gang kaže da je pet godina kratak vremenski period i da kada je “Ziđin” preuzeo RTB Bor, kompanija je imala 4.900 zaposlenih i da je najviše izazova bilo u oblastima bezbjednosti, zaštite životne sredine i proizvodnje.

“Tokom pet godina poslovanja u Srbiji ‘Ziđin majning grupa’ investirala je oko 2,95 milijardi američkih dolara što je daleko više nego što smo se obavezali sporazumom o strateškoj saradnji sa vladom. U infrastrukturu, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, kulturu i sport izdvojili smo 7,88 miliona dolara i na taj način doprineli razvoju lokalnih zajednica u kojima poslujemo”, rekao je Gang za list Politika.

Generalni direktor Srbija Ziđin Koper, Ću Guodžu, ranije je izjavio da privredne aktivnosti dvije Ziđinove podružnice u Srbiji danas doprinose sa oko 2,5 odsto srpskom BDP-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *