Zagreb: uskoro besplatna vožnja električnim automobilom Fulir

Od subote, 15. juna građani Zagreba i turisti besplatno će moći da se voze malim električnim vozilima “Fulir”.

Grad pokreće pilot uslugu ekološki prihvatljivog besplatnog javnog prevoza u pješačkoj zoni središta Zagreba, najavljeno je iz Gradske uprave.

“Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru”, rekao je tim povodom gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Usluga je prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima, dodao je.

Automobili imaju kapacitet pet putnika plus vozač, a bit će dostupni za korištenje od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada.

Može ih se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426, a vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute. Uslugu prevoza će pružati ZET.

Naziv “Fulir” za automobile izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma “Tko pjeva zlo ne misli”, ističu iz Gradske uprave, a koncept je inspirisan uspješnim modelom “Kavalira” u Ljubljani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *