Velike internet turističke agencije obavezuju se na povrat novca u roku od 14 dana za otkazane letove

Tri velike internet turističke agencije obavezale su se da će bolje informisati potrošače o njihovim pravima u slučaju otkazivanja leta od strane aviokompanija.

Agencije će izvršiti povrat novca za karte u roku od sedam dana nakon prijema od avio kompanija, što znači da bi ih potrošači trebali dobiti svoj novac nakon 14 dana.

Prema pravima putnika u EU , aviokompanije koje otkazuju let dužne su da vrate novac za karte u roku od sedam dana, nakon što se putnik odluči da mu se nadoknadi let. Međutim, avio karte se mogu kupiti i preko posrednika („online turističkih agencija“). Kao rezultat dijaloga sa Evropskom komisijom i nacionalnim potrošačkim tijelima (CPC mreža) tri glavna evropska avio posrednika potvrdili su: potrošači će dobiti povrat novca u roku od najviše 14 dana. 

Internet turističke agencije obuhvaćene akcijom su: e Dreams ODIGEO (sa brendovima kao što su eDreams, Opodo, Go Voyages, Travellink i Liligo); Etraveli Group (sa brendovima kao što su Mytrip, GotoGate, Flybillet, Flightnetwork, Supersavetravel, seat24 i Travelstart) i Kiwi.com 

Tri glavna evropska avio-prevoznika složila su se da uvedu promjene uoči predstojeće ljetnje sezone, 30. juna 2023. godine .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *