Uvođenje priključaka za struju, vodu, kanalizaciju i grejenje – opštine da se dobro pripreme

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić apelovao je danas na opštine da se dobro organizuju za proces prijave građana za uvođenje priključaka za struju, vodu, kanalizaciju i grejenje, jer su rokovi za postupanje države kratki, s obzirom da je cilj da se što više ljudi koji žive u nelegalnim objektima priključi na komunalnu infrastrukturu.

“Očekujem bar oko 50.000 prijava, jer je otprilike toliko objekata samo u Beogradu bez priključka za struju i vodu. Svi koji se prijave, sada će biti priključeni legalno, i legalno će plaćati račune za struju, vodu, gas, grejanje…”, rekao je ministar Vesić.

On je gostujući na RTS pozvao opštine da se dobro organizuju, da obezbede posebne šaltere na kojima će se predavati zahtevi i angažuju veći broj ljudi, kako bi se potvrde izdavale brže, čak i da obezbede pravnu pomoć i ukoliko je potrebno izađu na teren, da pomognu građanima da popune formulare i pribave dokaze.

Od 1. septembra biće pokrenuta medijska kampanja kako bi građani bili precizno obavešteni o proceduri prijave za priključenje.

– Tu smo sa pomognemo građanima. Ovo je prilika da ostvare svoja prava, koja im garantuju i Ustav i Evropski sud za ljudska prava, jer svako ima pravo na struju i vodu i to ne sme da zavisi od statusa objekta u kojima živi – naglasio je ministar Vesić.

On je podsetio da za priključak za struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje mogu da se prijave svi građani koji sa porodicom žive u nelegalnim objektima, u roku od 30 dana – od 15. septembra do 15. oktobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *