Srbija: subvencije za povećanje energetske efikasnosti dobiće još 80.000 domaćinstva

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije, sa lokalnim samoupravama, pomaže građanima da povećaju energetsku efikasnost u svojim domaćinstvima. U prethodnom periodu je za subvencije obezbjeđeno oko 2,6 milijardi dinara, a obuhvaćeno je oko 20.000 domaćinstava.

Ovo je izjavila ministarka rudastva i energetike Srbije, Dubravka Đedović, dodajući da je za nastavak programa obezbjeđeno dodatnih oko 70 miliona evra, a očekuje se da subvencije dobije još oko 80.000 domaćinstava.

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović obišla je danas, zajedno sa ambasadorom SAD u Srbiji, Kristoferom Hilom, tri stambene zgrade u Valjevu, na kojima su izvedeni radovi na energetskoj sanaciji, zahvaljujući kojima će potrošnja električne energije biti smanjena za oko 30 %.

Đedović je iskazala zahvalnost USAID projektu „Bolja energija“ na podršci Nacionalnom programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, učešćem u finansiranju radova na pet zgrada u Valjevu, od kojih su na tri radovi već završeni.

Ministarka je navela da je ukupna vrednost projekta za svih pet zgrada 10,6 miliona dinara, a efekti se ne mjere samo uštedama električne energije i nižim troškovima, već i smanjenjem emisija štetnih gasova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *