Skoko: TE Gacko zaustavljena zbog tehnoloških problema, a ne zbog nedostatka uglja

Direktor Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Gacko” Maksim Skoko izjavio je da je rad TE Gacko zaustavljen zbog tehnoloških problema u lancu snabdijevanja ugljem, a ne zbog njegovog nedostatka.

Ti problemi su počeli nakon nedavnog olujnog nevremena i nisu mogli biti prevaziđeni “u hodu”, rekao je Skoko, navodeći da je u novembru svakako planirano zaustavljanje rada zbog pripreme postrojenja za zimski period.


“U novembru je planiran zastoj Termoelektrane zbog njege postrojenja i pripreme za zimski period, tako da će se ovaj zastoj iskoristiti, osim za obezbjeđivanje neophodnih zaliha uglja na deponiji i za čišćenje kotla, te otklanjanje svih nedostataka uočenih tokom eksploatacije, nakon čega se očekuje ulazak u pogon i dalji stabilan rad Termoelektrane”, rekao je Skoko povodom tvrdnji lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića da je RiTE ostao bez uglja i prestao sa proizvodnjom struje.

Skoko je, za SRNU, precizirao da je rad TE Gacko zaustavljen juče rano ujutro nakon olujnog nevremena u petak, 3. novembra.

Ndebojša Vukanović je rekao da je termoelektrana Gacko prestala sa radom jer je ostala bez uglja.

On je na konferenciji za novinare izjavio da je kvalitet uglja loš i da tokom ljeta nisu obezbijeđene njegove dovoljne količine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *