Sindikat Elektroprivrede RS: postignut dogovor o kolektivnom ugovoru i većoj cijeni rada

Sindikat Elektroprivrede Republike Srpske i Uprava Elektroprivrede Republike Srpske postigli su dogovor o kolektivnom ugovoru i većoj cijeni rada.

Sporazum  podrazumijeva da jedinstveni Kolektivni ugovor ostaje na snazi u punom kapacitetu, a najkasnije do početka jula. Ovo je potvrdila predsjednica Odbora Sindikata ERS-a Koraljka Kovačević – Markov, u svome obraćanju, pred oko 1300 radnika koji su se danas u simboličnih pet do dvanaest okupili na platou kod parka Jovan Dučić u Trebinju, saopšteno je iz Sindikata ERS.

Ona je najavila i novu, veću cijenu rada za zaposlene u Elektroprivredi RS, a koja će se primjenjivati od početka sljedeće godine, što je i bio jedan od dva radnička zahtjeva.

Radnicima svih 11 preduzeća, koji su u Trebinje došli iz cijele Republike Srpske, danas su se obratili i ostali predsjednici Sindikalnih organizacija elektro energetskih preduzeća koji nisu krili zadovoljstvo što je je Sporazum postignut, ali su izrazili i oprez, te pozvali na jedinstvo i slogu koja će biti potrebna u daljim pregovorima sa Poslodavcem.

Prema ocjenama organizatora, protest je protekao dostojanstveno i mirno, a okupljeni broj članova i energija skupa su garancija da je Sindikat ERS složniji i jači nego ikad, ocijenili su u sindikatu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *