Republika Srpska: za projekte energetske efikasnosti 10 miliona evra u 2024.

Ministarstvo za građevinarstvo, prostorno uređenje i ekologiju RS, sa međunarodnim partnerima uspješno sprovodi projekte energetske efikasnosti, a svi su usmjereni na sektor obrazovanja, zdravlja, socijalne zaštite, te javne uprave. Za te namjene do sada je, na godišnjem nivou, izdvajano na desetine miliona KM.

Ovo je izjavio ministar Bojan Vipotnik, dodajući da sve projekte realizuju domaće firme, što doprinosi poboljšanju našeg privrednog ambijenta.

“U prošloj godini smo sanirali preko 30 objekata. Realizovani su projekti vrijendi 40 miliona KM” naveo je Vipotnik u intervjuu za SRNU.

On je rekao da se u ovoj godini realizuje 40 odsto projekata iz nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština, a kroz saradnju sa međunarodnim organizacijama i bankama obezbijeđena su grant sredstva u iznosu od 10 miliona evra.

“Izabrali smo 13 objekata i uskoro potpisujemo ugovore. Cilj je da privučemo što više međunarodnih partnera i da što više ulažemo u Republiku Srpsku. Nastavićemo da radimo na tome”, poručio je Vipotnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *