Republika Srpska: istražiti geološku građu šireg prostora odlagališta nuklearnog otpada

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o usvajanju Akcionog plana sprovođenja osnovnih geoloških istraživanja za period 2023 – 2025. godine.

Akcionim planom predviđene su aktivnosti koje su definisane Dugoročnim programom, odnosno planom rada Geološkog zavoda koje se finansiraju iz redovnih budžetskih sredstava Geološkog zavoda.

Pored toga, predviđene su aktivnosti od posebnog interesa za Republiku Srpsku za koje je neophodno izdvojiti dodatna finansijska sredstva. Ovim Akcionim planom predviđena su osnovna geološka istraživanja u cilju definisanja geološke građe šireg prostora odlagališta nuklearnog otpada Trgovska gora za teritoriju Republike Srpske.

U Odluci se navodi da su sredstva za realizaciju osnovnih geoloških istraživanja, u cilju definisanja geološke građe šireg prostora odlagališta nuklearnog otpada Trgovska Gora za teritoriju Republike Srpske, u iznosu od 937.170,00 KM, obezbijeđena budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *