Putevi Srbije: Od 30. avgusta deo Open Balkan ETC projekta

„Putevi Srbije“ saopštiili su da će, zbog velike zainteresovanosti distributera i njihovih postpejd korisnika, od 30. avgusta ove godine biti deo Open Balkan ETC projekta, čime će se korisnicima koji putarinu plaćaju u postpejd sistemu omogućiti plaćanje putarine u Severnoj Makedoniji.

Naplata putarine u okviru tog projekta, za korisnike koji putarinu plaćajaju u postpejd sistemu preko distributera, funkcionisati će tako što će za prolaske kroz Srbiju važiti isti uslovi kao i do sada (u skladu sa potpisanim Ugovorom o obavljanju poslova distribucije u postpejd sistemu).

Za naplatu putarine kroz Severnu Makedoniju postpejd korisnicima biće omogućen „roming“, kroz registraciju svakog zainteresovanog korisnika na Web portal – Open Balkan ETC i povezivanje njihovih platnih kartica (kompanijskih) na portal.

Za prolaske kroz Severnu Makedoniju korisniku će se sredstva umanjivati sa registrovane platne kartice i ista će se direktno uplaćivati na račun upravljača puta u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi, prvi korak za registrovanje korisnika na Web portal – Open Balkan ETC je taj što distributer pismenim putem upućuje zahtev JP Putevi Srbije za otvaranje naloga na Web portalu – Open Balkan ETC.

Zaposleni u JP Putevi Srbije otvaraju nalog distributeru i dostavljaju detaljno uputstvo za dalji rad.

Zatim distributer importuje bazu svojih zainteresovanih korisnika na Web portal – Open Balkan ETC i za svakog korisnika dobija link za registraciju koji im potom prosleđuje, a korisnik se preko dobijenog linka registruje na Web portal – Open Balkan ETC i povezuje svoju platnu karticu.

Kako navode “Putevi Srbije”, nakon svih navedenih koraka, korisniku je omogućen roming za prolaske kroz Severnu Makedoniju, a naglašava se da roming za prolaske kroz tu zemlju nema dodatnih troškova za korisnika, već se sredstva sa registrovane platne kartice umanjuju isključivo za iznos putarine ostvarenog prolaska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *