Pošte Srbije dobile nova električna vozila

Pošte Srbije dobile su nova električna vozila čime ovo preduzeće pokazuje povećenost zaštiti životne sredine.

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Dejan Ristić i vršilac dužnosti direktora JP „Pošte Srbijeˮ Zoran Anđelković uručili su danas, povodom Dana Pošte Srbije, zaposlenima ovog javnog preduzeća ključeve novih električnih dostavnih vozila.

Ristić je u Regionalnom poštansko-logističkom centru „Beogradˮ istakao da nabavkom 95 električnih vozila namenjenih post-ekspres dostavi pošiljaka ovo preduzeće povećava kvalitet usluga koje pruža građanima i istovremeno pokazuje povećenost zaštiti životne sredine.

Cena vozila iznosila je 542 miliona dinara, pri čemu je Vlada, kroz subvencije u iznosu od 475.000 evra, pomogla njihovu nabavku, precizirao je Anđelković i ujedno napomenuo da je zaposlenima u maju isplaćena prva polovina dobiti, dok će druga polovina biti isplaćena u septembru.

Anđelković je rekao da dostavljači „Pošte Srbijeˮ dolaze do 4.700 mesta u zemlji i da ovo preduzeće, sa 1.793 pošte i 14.193 zaposlena, može da realizuje sve poštanske usluge.

Prateći digitalizaciju i sve što je Vlada u prethodnom periodu uradila u oblasti e-uprave, mi pružamo doprinos tom procesu, ali i zadržavamo broj zaposlenih, naveo je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *