Petrović: proizvodni bilans Elektroprivrede RS biće povećan za 30%

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će proizvodni bilans ovog preduzeća biti povećan za 30 % realizacijom šest aktuelnih projekata izgradnje energetskih objekata iz obnovljivih izvora.

Tokom radnog sastanka uprava “Elektroprivrede Republike Srpske” i “Elektrokrajine” u Banjaluci, Petrović se osvrnuo na stanje na regionalnom i domaćem tržištu električne energije, te naglasio pozitivnu poziciju “Elektroprivrede Srpske” u tim procesima.

Petrović je ocijenio je da je Uprava “Elektrokrajine” Banjaluka sa direktorom Draganom Čavićem u proteklom periodu sprovela mnoge pozitivne aktivnosti i imala domaćinski pristup u uređenju stanja u ovom preduzeću, zbog čega i dalje ima njegovu podršku.

Čavić je naglasio da je ovo preduzeće, uprkos mnogim izazovima, u protekle dvije godine uspjelo ostvariti pozitivan poslovni rezultat, zahvaljujući mjerama finansijske konsolidacije i smanjenja neproduktivnih rashoda, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

Učesnici sastanka su se saglasili o potrebi sveobuhvatne rekonstrukcije i modernizacije distributivne mreže s ciljem dodatnog unapređenja kvaliteta isporuke električne energije i uvođenja svih korisnika u sistem daljinskog upravljanja.

Teme sastanka bili su planovi poslovanja “Elektroprivrede Republike Srpske” i “Elektrokrajine” za ovu godinu, te analiza stanja i poslovnih aktivnosti zavisnih preduzeća u okviru ovog sistema.

Na sastanku je konstatovano da su sva zavisna preduzeća u okviru Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske” u 2022. godini ostvarila pozitivne poslovne rezultate, te je ukazano na ključne aktivnosti na realizaciji planova za ovu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *