Nema odluke o osnivanju zajedničke kompanije EPS-a i mađarskog MVM

Ministarstvo rudarstva i energetika Srbije saopštilo je da Nadzorni odbor EPS-a nije donio odluku o osnivanju zajedničke kompanije i izdvajanju 11 hidroelektrana sa mađarskom firmom “MVM”.

Ministarstvo je u saopštenju navelo “da je promenom Statuta i pravne forme EPS-a zatvoreno akcionarsko društvo i da je EPS ostao u stopostotnom vlasništvu države”. “Svako ko govori o otuđenju imovine EPS-a u javnosti širi neistine i paniku”, piše u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo i da, “nažalost, nije novo da pojedinci iz samog EPS-a lažno uznemiravaju javnost i zaposlene”, te da, kako je ukazalo, “treba da bude predmet istrage, zašto zvanična dokumenta rukovodstva preduzeća izlaze u javnost sa neistinitim informacijama”.


Potpredsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić saopštio je prethodno da je “privatizacija Elektroprivrede Srbije počela tajnim poslom kojim se 11 srpskih hidroelektrana prenosi u zajedničku firmu sa mađarskom MVM Group”.

Nikezić je u saopštenju naveo da “tajni dogovor, koji je bez stručne i javne rasprave, u četvrtak bio na dnevnom redu Nadzornog odbora EPS-a, obavezuje EPS da u zajedničko preduzeće unese 11 hidroelektrana”.

Naveo je da je i “obaveza mađarske kompanije da unese oko 600 miliona evra u gotovini koliko Mađari procjenjuju da je vrijednost hidroelektrana, kako bi vlasnički ulozi bili identični”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *