MOL i INA preuzeli OMV Slovenija

MOL Grupa je u partnerstvu s Inom zaključila transakciju preuzimanja 92,25 posto udjela u kompaniji OMV Slovenija, saopšteno je iz Ine.

Kupoprodajna cijena je 311 miliona evra od čega 85 miliona evra plaća Ina. Idućih dana OMV Slovenija promijeniće imeu MOL&INA d.o.o., a sjedište ostaje u Kopru.

Sklapanjem transakcije provodi se ugovor između MOL-a i Ine, prema kojemu će Ina povećati svoj udio u kompaniji OMV Slovenija sa sadašnjih 7,75 posto na 33 posto, a 27 novostečenih benzinskih pumpi poslovaće pod Ininim brendom.

Radi dobivanja pozitivne odluke Evropske komisije o dovršetku transakcije OMV Slovenija, MOL Grupa je u martu 2023. sklopila ugovor o kupoprodaji imovine sa Shellom u vezi s 39 benzinskih postaja svoje zajedničke slovenske mreže. Zatvaranje transakcije sa Shellom očekuje se do druge polovine ove godine.

Mreža benzinskih pumpi MOL Grupe sada u Sloveniji obuhvaća više od 170 lokacija.

Kako bi dobila odobrenje Evropske komisije za akviziciju OMV Slovenija, MOL grupa je u martu ove godine prodala 39 benzinskih pumpi iz kombinovane slovenačke mreže Shellu. Završetak kupovine se očekuje u drugoj polovini 2023. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *