Krivična prijava protiv N.N. lica zbog radova u mjestu Bistrica kod Prijedora

Gradska inspekcija Prijedora podnijela je krivičnu prijavu protiv N.N lica, zbog radova u mjestu u Bistrica, za koje mještani tvrde da je priprema za otvaranje rudnika uglja.

Ovo je za RTRS potvrduio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Prijedorska inpspekcija utvrdila je neovlašćene radove na privatnoj zemlji, a izlaskom na teren nikog nije zatekla.

Mještani su blokirali put koji vodi ka lokaciji na kojoj se izvode radovi, ističući da je pet metara širi nego što je predviđeno regulacionim planom i da zauzima privatnu zemlju. Istovremeno navode da dozvoljavaju da se koristi prvobitno planiran put. Inspekcija će u Bistrici biti i narednih dana, prenosi RTRS.

Preduzeće Drvo-export iz Teslića prethodno je podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije uglja (lignita) na ležištu Bistrica kod Prijedora, površine eksploatacionog polja od 9,50 hektara. Firma Drvo-export široj javnosti postala je poznata ranije kada je podnijela inicijativu i za dodjelu koncesije za istraživanje uglja na lokalitetu Bukova Kosa, takođe na teritoriji grada Prijedora, što je izazvalo nezadovoljstvo lokalnog stanovništva.

Posebna sjednica SO Prijedor o rudarstvu

Mještani Bistrice kažu da još nisu dobili dozvolu da prisustvuju posebnoj sjednici Skupštine grada Prijedora, koja je zakazana za četvrtak, 29 jun, kada će biti raspravljano o rudarstvu u ovom gradu.

“Skupština će na početku zasjedanja odlučiti o vašem prisustvu i eventualnom obraćanju“, navodi se u odgovoru na zahtjev grupe građana iz Bistrice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *