Concordia d.o.o. dobila koncesiju za gradnju vjetroparka kod Tomislavgrada

Kompanija “Concordia” d.o.o. iz Tomislavgrada dobila je koncesiju za gradnju vjetroparka “Orlokuk”, snage 90 MW, na području Tomislavgrada.

Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u vesi sa izgradnjom vjetroparka „Orlokuk“ na prostoru opštine Tomislavgrad, u Vladi Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između ove Vlade koncesora i kompanije “Concordia” d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od 30 godina, a određena je jednokratna koncesiiona naknada u iznosu od 42.800 KM. Godišnja koncesiona naknada obračunavaće se u iznosu od 1,75%, od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka “Orlokuk”, smještenog na području opštine Tomislavgrad, ukupne instalisane snage 90 MW, u svrhu korištenja vjetra za proizvodnju električne energije, odnosno isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt – vjetroelektrana.

Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministarka gospodarstva Hercegbosanske županije, Dijana Puzigaća, a ispred kompanije „Concordia” d.o.o. Tomislavgrad direktor društva, Zoran Klišanin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *