Kompanija „Abdul Lataf Džamil“ zainteresovana za ulaganja u Srbiji

Kompanija „Abdul Lataf Džamil“ zainteresovana je za ulaganja u projekte u energetskom sektoru u Srbiji

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović i zamjenik predsjednika saudijske kompanije „Abdul Lataf Džamil“ Fadi Džamil razgovarali su o mogućnostima za saradnju i potencijalnim investicijama u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).

Đedović je u razgovoru navela da je u toku izrada strateških dokumenata koji će definisati ciljeve Srbije u energetskoj tranziciji, kao i da je Vlada Srbije nedavno usvojila plan prioriteta u kojem su izloženi projekti koji su ključni za energetsku sigurnost i smanjenje zavisnosti od uvoza električne energije.

Prema njenim rečima, samo u narednih 10 godina potrebno je uložiti približno 15 milijardi evra u naš energetski sektor, a težište investicija će biti na revitalizaciji postojećih i izgradnji novih hidro kapaciteta i investicijama u OIE.

Džamil je naveo da ta kompanija u svom portfoliju, između ostalog, ima projekte u oblasti OIE i sarađuje sa velikim svjetskim kompanijama koje su proizvođači električnih automobila.

On je istakao da ta kompanija želi da bude dio energetske tranzicije u različitim delovima sveta, pri čemu je veliki dio njenog budućeg razvoja fokusiran na Evropu, prij svega u oblasti solarne energije, baterija i vodonika.

Vjerujemo da i u Srbiji postoje dobre prilike za projekte u energetskom sektoru i želimo da se bliže upoznamo sa srpskim tržištem i mogućnostima za ulaganje u Srbiji

Fadi Džamil

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *