Javni poziv za zamenu kotlova u javnim ustanovama u Srbiji

Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije raspisalo je javni poziv za lokalne samouprave za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u ovoj godini, za šta je obezbeđeno 120 miliona dinara.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je objasnila da je javni poziv raspisan kako bi se gradovima i opštinama stavila na raspolaganje sredstva za projekte zamene kotlova, a zainteresovane lokalne samouprave će moći da konkurišu do 28. septembra.

Sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od najviše 80% opravdanih troškova. Preostali iznos od najmanje 20% troškova snosi korisnik sredstava, navodi se u Javnom pozivu.

Ona je podsetila da je reč o drugom javnom pozivu ove godine, čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, objavilo je ministarstvo.

“Unapređenje kvaliteta vazduha jedan je od glavnih prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva koje vodim, a podrška ovakvim projektima je značajna mera u borbi protiv aerozagađenja”, rekla je Vujović.

Ministarka je precizirala da je u februaru ove godine već uloženo 220 miliona dinara u sufinasiranje zamene kotlova u javnim ustanovama širom zemlje, kao i da se akcija sprovodi treću godinu zaredom.

Vujović je pozvala lokalne samouprave da “iskoriste priliku i kandiduju kvalitetne projekte, kako bi već u narednoj grejnoj sezoni mogli da obezbedimo čistiji vazduh i životnu sredinu za građane”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *