Republika Srpska će forsirati svoje interese po pitanju Trgovske gore

Republika Srpska će, po pitanju Trgovske gore, forsirati svoje interese, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je ocijenio da je dobro što se to pitanje našlo na zajedničkoj sjednici Savjeta ministara i Vlade Hrvatske u Zagrebu, te istakao da će tako biti i ubuduće.


Dodik je rekao da je to teško pitanje za Hrvate koji ignorišu njegov značaj za Republiku Srpsku i BiH i ponašaju se veoma arogantno po tom pitanju.

“Važno je da se to pitanje našlo na dnevnom redu zajedničke sjednice. Mislim da smo to i htjeli. Na taj način ono će se provlačiti na svakom sljedećem sastanku i bez te tačke dnevnog reda se neće moći kretati dalje u tim odnosima”, izjavio je Dodik Srni.


On je istakao da nije bilo uvjerljivo objašnjenje premijera Hrvatske Andreja Plenkovića za to što priča niti u funkciji rješenja tog pitanja jer nije riješilo primjedbe i strahove u vezi s tim problemom.

“To je bilo nekorektno”, izjavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Hrvatska pokušava u ovom slučaju da ignoriše ove zahtjeve i da favorizuje samo one koje njih interesuje, što, naravno, sa njihovog stanovišta interesa može da se razumije, ali Srpska i BiH treba da nauče šta su im interesi i da njih forsiraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *