Isplaćena finansijska pomoć za troškove grijanja za 16.160 boraca u RS

Za 16.160 boraca u Republici Srpskoj isplaćena je finansijska pomoć za troškove grijanja u pojedinačnom iznosu od 476 KM, rečeno je Srni u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti kontinuirano preduzimaju mjere za poboljšanje statusa boraca i zaštitu boračkih kategorija, te je borcima isplaćena finansijska pomoć za troškove grijanja, kažu u resornom ministarstvu.

“Riječ je o značajnim sredstvima koja će zasigurno ublažiti negativne socio-ekonomske uticaje energetske krize”, poručili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da su u skladu sa odlukom Vlade Srpske o načinu realizacije paketa podrške energetski siromašnim potrošačima isplaćena finansijska pomoć.

U resornom ministarstvu su istakli da su finansijska sredstva za isplatu novčane pomoći za grijanje obezbijeđena iz paketa energetske podrške iz sredstva EU, a u okviru pretpristupnih fondova finansijskog sporazuma za IPA tri za ovu godinu.

67.000 lica u RS ispunjava uslove za finansijsku pomoć za grijanje

Vlada Republike Srpske je utvrdila da je ukupan broj lica čija domaćinstva ispunjavaju uslove za dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja u Republici Srpskoj više od 67.000.

Riječ je o paketu energetske podrške energetski siromašnim potrošačima/ugroženim domaćinstvima kroz dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja iz instrumenta pretpristupne pomoći IPA tri za ovu godinu od EU. Cilj dodjele pomoći jeste ublažavanje posljedica negativnih socio-ekonomskih uticaja energetske krize.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *