Invest forum u organizaciji IRB-a RS počinje 19. septembra

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje prvi „INVEST FORUM“, koji će biti održan 19. septembra u Banskom dvoru u Banjaluci.

Forum, ovogodišnjeg naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“, okupiće preko 250 učesnika, među kojima su privrednici iz brojnih zemalja, predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora.

„INVEST FORUM“ je prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske i njenih gradova i opština, a koje se odnose na investiranje u određenim poslovnim zonama, povezivanje domaćih i stranih privrednika u vidu B2B sastanaka, predstavljanje domaćih kompanija i njihovih projekata koje su spremne da budu predmet prodaje stranim investitorima ili da zajedno uđu u određeni poslovni poduhvat i slično. Ovo je konkretna poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.

Učešće su do sada potvrdili privrednici iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, Njemačke.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac objašnjava da je ovaj forum dio brenda investicione konferencije „INVEST SRPSKA“, ali da se održava odvojeno od konferencije, sa isključivim akcentom na – privrednike.

Ideja o organizovanju „INVEST FORUMA“ proistekla je iz razgovora sa stranim investitorima, ambasadorima i konzulima, stranim privrednim komorama, predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija, tokom predstavljanja investicionih mogućnosti, potencijala i projekata Republike Srpske i njenih gradova i opština.

Zaključeno je da privrednicima treba više vremena i prilike za direktne B2B, B2G i G2G sastanke, što će upravo ovaj forum da omogući, a što može da posluži za nove investicije, otvaranje novih radnih mjesta i jačanje privrede.

Na forumu će biti predstavljen privredni ambijent RS

U planu je da na forumu privrednicima bude predstavljen stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, da se predstave kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, kao i da lokalne zajednice predstave svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za braunfild i grinfild investicije.

Cilj je da forum bude mjesto gdje će se privrednici upoznati sa mogućnostima investiranja u konkretne projekte u raznim sektorima privrede (energetika, poljoprivreda, industrija, turizam, infrastruktura…) Takođe, forum je mjesto gdje će dobiti najtačnije informacije o ljudskim resursima i prirodnim potencijalima, kao i o subvencijama i podsticajima za ulaganje u Republiku Srpsku.

„Ovo je prava šansa za poslovno povezivanje privrednika iz Srpske i stranih privrednika, te njihovog dogovora o zajedničkom nastupu i učešću na tržištu Republike Srpske i međunarodnim tržištima“, rekao je Vrhovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *