Proizvodi po sniženim cijenama u Republici Srpskoj početkom oktobra

Planirano je da proizvodi po sniženim cijenama u Republici Srpskoj, građanima budu dostupni već početkom oktobra, izjavio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je na sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača naveo da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i od nula odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

On je informisao predstavnike udruženja o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama.

On je pozvao predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju kampanje “Društveno odgovorni” i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu Ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje “Društveno odgovorni” na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *