Finansijska pomoć za grijanje 476 KM po domaćinstvu u Republici Srpskoj

​Ukupan broj lica čija domaćinstva ispunjavaju uslove za dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja u Republici Srpskoj je 67.731, a finansijska pomoć za grijanje po domaćinstvu iznosi 476,46 KM.

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas, na 35. sjednici, održanoj u Banjaluci, Informaciju o realizaciji paketa energetske podrške energetski siromašnim potrošačima.

Nakon sprovedenih procedura, utvrđeno je da je ukupan broj lica čija domaćinstva ispunjavaju uslove za dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja u Republici Srpskoj – 67.731, te da finansijska pomoć za troškove grijanja po domaćinstvu iznosi 476,46 KM.

Predviđeno je da isplatu sredstava za boračke kategorije i korisnike penzije izvrši Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, dok će isplatu finansijske pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć, korisnicima prava na dodatak na djecu i licima starijim od 65 godina koja ne ostvaruju lična primanja izvršiti Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

Za ove svrhe Ministarstvo finansija doznačiće Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite sredstva u iznosu od 23.730.090,30 KM, a Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite sredstva u iznosu od 8.541.021,96 KM.  

Podsjećamo, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o načinu realizacije paketa energetske podrške, energetski siromašnim potrošačima, odnosno ugroženim domaćinstvima, smatraju se korisnici prava na novčanu pomoć, korisnici prava na dodatak na djecu, definisane boračke kategorije, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju lična primanja, kao i korisnici samostalne penzije u iznosu do 350 KM, saopšteno je iz Vlade RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *