FBiH: sredstva za mjere energetske efikasnosti dobilo 24 domaćinstva i NIJEDNO preduzeće

Direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH donio je odluke koje se odnose na javne pozive za dodjelu sredstava EU, za provođenje mjera energetske efikasnosti za stambene objekte, te za mikro, mala i srednja preduzeća.

Kada su u pitanju mikro, mala i srednja preduzeća NIJEDNO od ukupno pet prijavljenih preduzeća nije dobilo sredstva, jer nije ispunilo uslove zadate konkursom.

Kada je riječ o stambenim objektima, pravo na dobijanje sredstava ostvarilo je 24 korisnika, dok je 15 prijava odbačeno, jer nisu ispunile uslove za dodjelu sredstava.

Ukupan iznos dodjeljenih sredstava za poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata u FBiH iznosi nešto preko 105.000 maraka. Maksimalni pojedinačni iznos sredstava za ponoljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata bio je 5.000 KM.

Informacije o predmetnim odlukama u vezi dodjele sredstava dostupne su na internet stranici Fonda za zaštitu okoliša FBiH (https://fzofbih.org.ba/odluke-u-vezi-s-javnim-pozivima-za-dodjelu-sredstava-iz-budzetske-podrske-eu/).

Fond za zaštitu okoliša FBiH će, u skladu sa preuzetim obavezama Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, definisanim međunarodnim ugovorom pod kojim se vrši dodjela sredstava redovno obavještavati korisnike o njihovoj dodjeli, odnosno o provođenju programa budžetske podrške Evropske unije, navodi se u saopštenju Ureda Vlade FBiH za evropske integracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *