Evropska unija postaje zavisna od ruskog đubriva – upozoravaju eksperti

Evropska unija postaje zavisna od ruskih đubriva, baš kao što je bila zavisna od ruskog prirodnog gasa, rekao je Svein Tore Holsether, izvršni direktor Yara International, jednog od najvećih svjetskih proizvođača mineralnih đubriva na bazi azota.


Azotna đubriva, koja se široko koriste za rast biljaka, proizvode se od prirodnog gasa, a EU uvozi sve više hranljivih materija za usjeve iz sankcionisane zemlje, rekao je Holseter.

“Đubrivo je novi gas”, rekao je Holsether. „Paradoks je da je cilj smanjiti zavisnost Evrope od Rusije, a sada mjesečarimo u predaji kritične hrane i đubriva moći Rusiji“, dodao je on.

Rusija je jedan od najvećih svjetskih proizvođača i izvoznika đubriva koja sadrže azot. Uvoz uree iz Rusije u EU, uobičajene hranjive tvari za usjeve na bazi azota, udvostručio se u periodu do juna 2023. u poređenju sa prethodnih 12 mjeseci, izvjestio FT, pozivajući se na podatke Eurostata.

Iako je uvoz uree iz Rusije opao od početka ove godine, on i dalje čini oko trećinu ukupnog uvoza u EU. Prema podacima Evropske komisije, EU je uvezla 24% ukupne ponude azotnog đubriva iz Rusije, a Egipat je drugi po veličini snabdjevač sa 22%. 

Porast cijena prirodnog gasa u 2022. nakon zapadnih sankcija Rusiji zbog ukrajinskog sukoba uticao je na povećanje je cijene đubriva, što je finansijski pogodilo evropske poljoprivrednike. Moskva je u međuvremenu zabilježila rast prihoda od izvoza za 70 posto u 2022.

Cijene đubriva su od tada snižene zajedno sa cijenama prirodnog gasa, ali evropska industrija đubriva se i dalje bori jer ruski uvoz zauzima veći udio na tržištu, rekao je Holsether.

Rusija bi mogla iskoristiti svoju sve veću dominaciju na tržištu đubriva za jačanje političkog uticaja, baš kao što je to učinila sa snabdjevanjem energijom, ističe Holsether.

Zapadne zemlje nisu uvele sankcije na ruski izvoz hrane i đubriva nakon početka sukoba u Ukrajini, u februaru 2022. Moskva se, međutim, žalila da je izvoz otežan sankcijama jer trgovcima otežavaju proces plaćanja ili dobijanje brodova za prevoz i osiguranje.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *