Elektroprivreda Herceg-Bosne: svi direktori podnijeli ostavke

Uprava Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg – Bosne, dd Mostar, donijela je jednoglasan zaključak da podnosi pismenu ostavku, zaključno sa današnjim danom.

– S obzirom da je trenutni saziv Uprave društva u skorom isteku mandata, mi dolje navedeni potpisnici, dajemo kolektivnu ostavku u radu Uprave društva – navodi se u dokumentu, u čijem je posjedu Večernji list.

Tu se nalaze potpisi generalnog direktora Marinka Gilje, izvršnog direktora za pravne poslove Roberta Leske, izvršnog direktora za ekonomske poslove Ante Tutiša, izvršnog direktora za proizvodnju električne energije Zorana Tabaka, izvršnog direktora za distribuciju električne energije Ilije Bakalara, izvršnog direktora za snabdjevanje električnom energijom Ivice Prskala i izvršnog direktora za razvoj Drage Bage.

“Prilagođavanje procesu transformacija i restrukturiranje elektroenergetskog sektora, te novi izazovi koji se javljaju u procesu integrisanja energetskog sektora BiH s regionalnim i tržištima Evropske unije razlozi su koji zahtjevaju obnavljanje poslovnog menadžmenta novim kadrovskim strukturama, a sve s ciljem nastavka ubrzanja razvoja i očuvanja uspješnog poslovanja JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar kao nosioca pozitivnih ekonomskih kretanja”, navodi iz EP HZ HB.

“Naša uprava je procijenila da treba pomladiti kadrove, da trebaju doći novi kadrovi i iz tih razloga svi direktori, na čelu s generalnim direktorom, su podnijeli ostavku”, potvrdila je za Bljesak.info Marija Buntić, rukovodilac Sektora korporativnih komunikacija u Elektroprivredi HZ HB.

Sada je na Nadzornom odboru, odnosno Vladi Federacije BiH kao većinskom vlasniku, da pokrene proceduru novih imenovanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *