Dodik: naći najbolje rješenje za Bistricu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je primio dopis mještana Bistrice kod Prijedora koji se protive istraživanjima za eksploataciju lignita na tom lokalitetu i da naredne sedmice planira detaljnije da se upozna sa problemom kako bi se našlo najbolje moguće rješenje.

“Nakon što sam primio dopis mještana Bistrice koji se protive istraživanjima za eksploataciju lignita na tom lokalitetu, sljedeće sedmice planiram da se detaljnije upoznam s nastalim problemom kako bismo našli najbolje moguće rješenje”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da će u toku dana poslati urgenciju Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske u vezi sa istraživanjem, pripremnim radovima i eksploatacijom uglja na lokalitetima Bukova kosa i Bistrica kod Prijedora i tražiti dokumentaciju kojom ovo ministarstvo raspolaže.

Odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada Prijedora, Javor je rekao da će u roku od sedam do deset dana, ukoliko ne dobije povratne informacije od Ministarstva, održati konferenciju za novinare i o svemu obavijestiti javnost.

Mještani prijedorske mjesne zajednice Bistrica prethodno su organizovali proteste, jer se protive eksploataciji uglja na području ove mjesne zajednice.
Poručili su da ne žele da se u njihovom mjestu otvori rudnik lignita i da im je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obećao pomoć u zaustavljanju tih radova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *