Đokić: Elektroprenos BiH da radi brže na razvoju prenosnih kapaciteta

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je preduzeće “Elektroprenos BiH” godinama blokirano iz političkih razloga, te da je vrijeme da to bude riješeno i da ogromna sredstva kojima ova prenosna kompanija raspolaže budu usmjerena na razvojne projekte.


“Na svima nama, a posebno onima koji imaju uticaj na menadžment `Elektroprenosa BiH` je da što hitnije razriješe ta pitanja”, rekao je Đokić.

On je ukazao da “Elektroprenos BiH” treba da radi daleko brže na razvoju prenosnih kapaciteta i rješavanju tehničkih pitanja kao što je ugradnja prigušnica koje mogu da utiču na naponske nivoe koji se direktno odražavaju na prenosnu mrežu.

“To su velike i ozbiljne investicije, ali postoje i druge oblasti gdje oni moraju daleko brže da investiraju. Nažalost `Elektroprenos BiH` je godinama blokiran iz političkih razloga, pa se aktivnosti ne odvijaju na zadovoljavajući način i Republike Srpska je time nezadovoljna”, rekao je Đokić.

On je dodao da su nezadovoljni i u Federaciji BiH, kao i u samom “Elektroprenosu BiH”, gdje već dugo traje kriza menadžmenta iz političkih razloga.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *