Đokić: Potrebno izabrati novo rukovodstvo Elektroprenosa BiH

Potrebno je izabrati novo rukovodstvo Elektroprenosa BiH, jer ovo preduzeće dugo godina veoma pasivno ostvaruje svoju funkciju, a ima velika sredstva na računima koja ne može da investira i zbog neadekvatne kadrovske strukture i drugih problema u sistemu rada.

Ovo je izjavio ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

“Moramo to stanje mijenjati i u okviru BiH jer imamo veliku potrebu za izgradnjom i rekonstrukcijom postojeće prenosne mreže zbog velikog broja novih energetskih objekata koje treba povezivati na visokonaponsku mrežu”, izjavio je Đokić.

Đokić je naglasio da će se u narednom periodu raditi na saniranju distributivne elektromreže u svim dijelovima Republike Srpske.

“Nastojaćemo da za to obezbijedimo dodatna finansijska sredstva, kao podršku kapitalnim projektima u sektoru energetike da se pomogne u saniranju distributivne mreže”, istakao je Đokić.

Naveo je da će se nastaviti sa drugačijom organizacijom distributivnih preduzeća u okviru “Elektroprivrede Republike Srpske”, jer još nije u potpunosti okončan proces njihovog restrukturisanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *