Živković: Plan transformacije EPS se privodi kraju

Organizaciona promena energetskih kompanija je neminovna, a EPS je promenu već počeo i verujem da će je uspešno sprovesti.

Ovo je izjavio Dušan Živković, v. d. generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije“ na Jahorina ekonomskom forumu.

Privodimo kraju rad na planu transformacije koji će obezbediti veći nivo korporativnog upravljanja uz profesionalizaciju menadžmenta – naglasio je prvi čovek EPS-a.

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane „Bistrica” doprineće obezbeđenju dugoročnog energetskog mira Srbiji, jer će taj strateški proizvodni objekat doneti neophodnu dodatnu sigurnost elektroenergetskog sistema, rekao je danas Dušan Živković, v. d. generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije“ na Jahorina ekonomskom forumu.

– Energetska kriza kao prioritet nametnula je pitanje energetske sigurnosti i zbog toga će osnovni postulat razvoja svake države biti upravo energetska sigurnost. S obzirom na sve veće potrebe i interesovanja za ulaganje u obnovljive izvore energije, RHE „Bistrica” će, uz RHE „Bajina Bašta”, omogućiti balansiranje diversifikovane srpske energetike sa većim učešćem energije iz sunca, vetra i potencijalno drugih izvora – naglasio je Živković na panelu Regionalno energetsko tržište.

Osnovni postulat razvoja svake države biće energetska sigurnost

Dušan Živković, v.d. direktora EPS

On je naveo da, osim razvoja novih OIE projekata, EPS sagledava i druge mogućnosti poput upotrebe vodonika, kao i da bi dugoročno trebalo razmišljati i o nuklearnoj energiji, jer nuklearne elektrane možemo posmatrati kao potencijal koji bi mogao dodatno osigurati elektroenergetski sistem u situaciji povlačenja termoelektrana kao bazne energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *