WWF: Godišnje zbog ilegalne sječe šuma gubimo površinu veličine Portugala

“Apelujemo na sve donosioce odluka, korporacije i građane da prestanu s neograničenom upotrebom i zloupotrebom prirodnih resursa koji su na rubu da budu sasvim iscrpljeni, te da se preusmjere na održive izvore energije”, navode iz WWF-a. 

Povodom Dana planeta Zemlje, 22. aprila, iz WWF-a upozoravaju kako godišnje uništimo šuma veličine Portugala. Iako su na globalnom nivou postiguti sporazumi o zaustavljanju globalnog zagrijavanja na 1.5 stepeni i proglašavanju 30% teritorija Zemlje zaštićenim područjem, šume i dalje nestaju.

“Svjesni ubrzanih klimatskih promjena i gubitka bioraznolikosti, što je dokumentirano i u WWF-ovom posljednjem Izveštaju o stanju planete, apelujemo na sve donosioce odluka, korporacije i građane da prestanu s neograničenom upotrebom i zloupotrebom prirodnih resursa koji su na rubu da budu sasvim iscrpljeni, te da se preusmjere na održive izvore energije”, navode iz WWF-a.

Iz ove međunarodne organizacije za zaštitu okoline podsjećaju i kako ne smijemo da zaboravimo ni druge resurse poput vode i vazduha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *