WWF Adria i Privredna komora Srbije potpisali Memorandum o saradnji

WWF Adria i Privredna komora Srbije (PKS) potpisali su memorandum o saradnji da bi se unapredilo delovanje u privrednom i nevladinom sektoru, uvelo održivo poslovanje u svakodnevnu praksu i pojačala zaštita prirode u Srbiji.

“Tokom protekle dve godine WWF i PKS imali su brojne tačke saradnje na raznim projektima i bili prepoznati od velikog broja institucija i organizacija kao bliski saradnici i zbog toga je ovaj Memorandum prirodan korak ka daljem unapređenju našeg delovanja”, rekla je izvršna direktorka WWF Adrije Nataša Kalauz, navodi se u saopštenju.

Saradnja PKS i WWF Adria, koja je deo svetske organizacije za zaštitu prirode (WWF), je, kako je ocenjeno, važan korak u približavanju pojmova “zaštita životne sredine” i “privreda” i otvara vrata sistematskom pristupu za sve privredne grane Srbije.

Naglašeno je da WWF Adria donosi svetske prakse u održivom poslovanju i smanjenju negativnog uticaja kompanija na prirodu, odnosno biodiverzitet, dok PKS ima neposrednu saradnju sa relevantnim privrednim subjektima u Srbiji i želi da doprinese da ekološko poslovanje bude osnovna karakteristika njenih članova.

“Održivi razvoj je jedan od glavnih prioriteta u radu PKS. Potpisivanjem Memoranduma smo dodatno potvrdili i ozvaničili našu već dobru višegodišnju saradnju. Privreda Srbije će još snažnijom saradnjom sa WWF Adria dobiti nova znanja, iskustva i veštine kako da u svakodnevnom poslovanju primeni visoke standarde u zaštiti prirode”, izjavio je direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

Neki od ciljeva buduće saradnje su zajednički rad na projektima zaštite životne sredine, organizovanje radionica i edukacija o održivom poslovanju, razvijanje novih programa i podrške privrednom i nevladinom sektoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *