Višković: Investicioni ciklus u Republici Srpskoj veći od 4 milijarde KM

Trenutni investicioni ciklus u Republici Srpskoj veći je od četiri milijarde KM, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Naglasio je da da Republika Srpska ima potencijala i značajne prednosti za strana ulaganja.


“Republika Srpska u 2023. godini ima skoro više od 500 miliona KM veće investicije nego u proteklom periodu”, rekao je Višković novinarima u Tesliću gdje prisustvuje Investicionoj konferenciji “Invest Srpska”.

On je naveo da se prednosti Republike Srpske ogledaju u njenom geografskom položaju, poreskim i ostalim olakšicama, uprkos otežavajućoj okolnosti koja se manifestuje kroz političku situaciju na nivou BiH.

“Promocija potencijala Republike Srpske je nešto na čemu treba raditi. Privlačenjem investicija želimo da otvaramo nova radna mjesta, a time i poboljšavamo uslove života”, rekao je Višković.

Komentarišući to da su doznake dijaspore veće od stranih investicija, premijer Srpske je rekao da su migracije velike decenijama unazad, a da su ljudi sa ovih prostora koji žive u inostranstvu uvijek spremni da ulažu u svoj rodni kraj i pomažu bližnje.

Konferenciji pod sloganom “Naša vizija = Srpska” prisustvuju i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar finansija Zora Vidović, v.d. direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac, privrednici, načelnici pojedinih lokalnih zajednica i mnogobrojni gosti.

Konferencija se održava u organizaciji IRB-a Republike Srpske i uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *