Sistem odvojenog sakupljanja otpada uspostavlja se širom Republike Srpske  

Sistem odvojenog sakupljanja otpada uspostavlja banjalučka firma “Euro Beta”, u saradnji sa komunalnim preduzećima, širom Republike Srpske.

Ovo je izjavio viši stručni saradnik za upravljanje otpadom iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Marko Galić.

Galić je povodom obilježavanja Svjetskog dan zaštite životne sredine, rekao da je od 2012. godine u Republici Srpskoj usvojen set zakona kojima se uređuje upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom, koji je jedan od najvećih zagađivača životne sredine.

Galić je istakao da je cilj organizovanja obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine – razvijanje ekološke svijesti kod najmlađih, ali i odraslih, jer svi trebaju dati doprinos boljoj, zdravijoj i ljepšoj životnoj sredini.


Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske organizovali su obilježavanje Svjetskog dana životne sredine čiji je ovogodišnji moto “Pobijediti zagađenje plastikom! Ako ne možeš da je ponovo upotrebiš, ne koristi je”!

Na manifestaciji je učenicima banjalučkih osnovnih škola kroz igru predstavljen način upravljanja ambalažnim otpadom. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *