Republika Srpska: Podsticaje za direktna ulaganja dobiće 233 preduzeća u 2023.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o sprovođenju javnog poziva za podsticaje za direktna ulaganja u 2023. godini, na koji se prijavilo 315 privrednih subjekata, a 233 su ispunila propisane uslove.

Od ukupnog broja prijava – 81 privredni subjekt nije ispunio formalne i materijalne uslove utvrđene propisima, saopšteno je iz Ministartva privrede i preduzetništva Republik Srpske.

“Podsticajima vrijednosti 14,5 miliona podržana je realizacija opravdanih investicionih ulaganja privrednih subjekata u iznosu od 87,6 miliona, za nabavku proizvodnih linija, digitalizaciju proizvodnih procesa, CNC mašina, robota, lasera i drugo”, naveli su iz Ministartva privrede i preduzetništva.

RANG LISTA PREDUZEĆA KOJA SU ISPUNILA USLOVE

– U narednom periodu potrebno je donošenje rješenja o dodjeli podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini i da Ministarstvo sa privrednim subjektima zaključi pojedinačne ugovore o dodjeli – navedeno je u saopštenju.

Јavni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini objavljen je u dnevnom listu Glas Srpske i na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva 17. avgusta i bio je otvoren 30 dana.

Postupak dodjele podsticaja za direktna ulaganja vođen je u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske, Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja i Odlukom o davanju saglasnosti na plan korištenja sredstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *