Republika Srpska : BDP na kraju 2024. biće 19 milijardi KM

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da je Republika Srpska je na kraju 2023. godine zabilježila BDP u apsolutnom iznosu od 16 milijardi KM, a 2024. godinu će završiti sa 19 milijardi KM.

Ovo je izjavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvarajući “Jahorina ekonomskom forumu”.

Dodik je tokom obraćanja na panelu “Dugoročni pravci razvoja – zapadni Balkan” rekao da je značajan rast BDP-a postignut upravo zahvaljujući investicijama koje su u toku, kao i poslovnim aktivnostima domaće poslovne zajednice.

“Republika Srpska je uvijek reagovala na sve izazove. Imamo stalni dijalog sa našom poslovnom zajednicom i sa sindikatom i izučavamo sve te probleme. Ono što sada vidimo jeste da naša privreda u obimu koji imamo izvozno orijentisana ima probleme, jer se smanjuju narudžbine i manje su nego prošle godine”, naveo je Dodik.

On je naglasio da Srpska u tom pogledu mora pomoći privredi, kako ne bi došlo do gubitka radnih mjesta i poslovnih procesa, te da se o tome razgovara sa njima o načinima na koje bi im mogli pomoći. “Mislim da ćemo potenciranjem novih investicija obezbijediti rast, koji je najvažniji u svemu”, rekao je Dodik.

Forum se održava od 14. do 16. maja 2024. godine na Jahorini. Forum će  je ove godine okupio brojne poslovne lidere, kompanije, istaknute stručnjake, investitore, predstavnike vlada i institucija koji će razgovarati o ekonomskoj budućnosti regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *