Razvoj obnovljive energije u Rusiji razlikuje se od evropskog

Rusija će se fokusirati na proizvodnju nuklearne energije i gasa, kao i proizvodnju velikih HE, osim solarnih i vjetroelektrana.

Razvoj obnovljive energije u Rusiji će se razlikovati od onog u evropskim zemljama jer će se Moskva fokusirati na proizvodnju nuklearne i energije iz gasa, kao i proizvodnju velikih hidroelektrana, osim solarnih i vjetroelektrana.

Ovo je za TASS rekao zamjenik ministra energetike Pavel Snikars na Međunarodnom ekonomskom forum u Sankt Peterburgu (SPIEF).

“Fokusiraćemo se na razvoj niskokarbonske proizvodnje energije, radi se o nuklearnoj proizvodnji. I Evropa se tome okreće koliko god je to moguće. To podrazumijeva razvoj velikih hidroelektrane s obzirom na naše klimatske posebnosti i mogućnosti, te razvoj proizvodnje gasa,između ostalog”, rekao je on. 

„Zbog toga, sa stanovišta metoda rješenja, mislim da je naša pozicija drugačija (u poređenju sa evropskim zemljama), a sam cilj je održivi razvoj privrede“, dodao je zvaničnik.

26. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) – godišnji ekonomski i poslovni događaj Rusije – održava se od 14. do 17. juna. 

“Suvereni razvoj kao osnova pravednog svijeta: Udruživanje snaga za buduće generacije”, je tema ovogodišnjeg foruma. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *